Ημερολόγιο 2015 Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Ιωαννίνων

poster_imerologio

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο-ατζέντα του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου Ιωαννίνων για το 2015: “Μια άλλη ματιά στην ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων μέχρι την κατάκτησή της από τον ελληνικό στρατό το 1913”.
Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, η ατζέντα αυτή περιέχει κείμενα που περιγράφουν διάφορα ιστορικά γεγονότα που αφορούν τα Ιωάννινα ειδωμένα από μια άλλη σκοπιά, τη σκοπιά των από τα κάτω. Σκοπός μας η αποδόμηση των εθνικών και θρησκευτικών μύθων και ευρύτερα της κυρίαρχης αφήγησης της ιστορίας, και παράλληλα η ανάδειξη των κοινωνικών και ταξικών αγώνων του χθες με σκοπό την αυτομόρφωση και ενδυνάμωση των αγώνων του σήμερα.

Το ημερολόγιο του 2015 αποτελεί το πρώτο μέρος αυτής της προσπάθειας. Θα ακολουθήσουν το ημερολόγιο του 2016 με ιστορίες από το 1914 ως το 1974 και το ημερολόγιο του 2017 με ιστορίες από το 1975 ως σήμερα.

Συνολικά, το ημερολόγιο περιέχει 56 κείμενα με ιστορίες ως το 1913, καθώς και ημερολόγιο γυναίκας, αυτοπαρουσίαση του Α.ΚΟΙ.Χ.Ι. και των ομαδών του κ.ά.

Η τιμή του ημερολογίου είναι 4 ευρώ. Τα έσοδα θα πάνε στην οικονομική ενίσχυση του Α.ΚΟΙ.Χ.Ι. αλλά και στην προετοιμασία του δεύτερου και τρίτου μέρους του ημερολογίου.

Από την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου οι ατζέντες θα διακινούνται στο χώρο του στεκιού.

Εαν επιθυμείτε να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια ή/και να διακινήσετε στο χώρο σας το ημερολόγιό μας, επικοινωνήστε με την ομάδα ημερολογίου του Α.ΚΟΙ.Χ.Ι. στο email:

imerologio-akoixi@espiv.net.

Το εξώφυλλο του ημερολογίιου σε μορφή pdf : Ημερολόγιο εξώφυλλο

Ομάδα ημερολογίου του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου Ιωαννίνων

Κατηγορία: Εκδηλώσεις