Κείμενο που μοιράστηκε σε παρέμβαση του ΑΚΟΙΧΙ στην Καλούτσιανη

Βραδινή επίσκεψη στον Α.Κοι.Χ.Ι. !!!
…Ένα ανέκδοτο χωρίς μέλλον

Την Τρίτη 8 Απριλίου, οι νεοναζί της χρυσής αυγής, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να βγούν απ’ τις τρύπες τους, έγραψαν βιαστικά και φοβισμένα στον εξωτερικό τοίχο του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου συνθήματα. Για άλλη μια φορά βγήκαν στο δρόμο την ώρα που ξυπνάνε τα φαντάσματα, την ώρα δηλαδή που θα εξασφάλιζαν ότι δεν θα τους έβλεπε κανένα μάτι. Γνωστή και συνηθισμένη τακτική, ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, εν όψει προεκλογικής περιόδου, στο οποίο, οποιαδήποτε απόπειρα δημόσιας εμφάνισής τους, έχει γίνει είτε χαράματα, είτε σε χωριά έξω από την πόλη. Το αντιφασιστικό κίνημα έχει φροντίσει ώστε να μη βλέπουν το φως της μέρας.

Η τραγελαφική αυτή προσπάθεια να μας «τρομοκρατήσουν» σίγουρα δεν είναι τυχαία. Επέλεξαν τον Α.Κοι.Χ.Ι. για να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο δείχνοντας έτσι ότι γνωρίζουν ποιος είναι ο κυριότερός τους εχθρός στις γειτονιές αυτής της πόλης. Ο Α.Κοι.Χ.Ι. με τη λειτουργία του συμπυκνώνει ό,τι οι φασίστες μισούνε. Δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη μας να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις στις καθημερινές μας ανάγκες, να οικοδομήσουμε δεσμούς επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης, να πάρουμε ανάσες ελευθερίας και να πράξουμε. Ο Α.Κοι.Χ.Ι. υπάρχει από το 2005 και λειτουργεί με καθαρά αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό και αντισεξιστκό χαρακτήρα. Αποτελεί έναν από τους χώρους του ανταγωνιστικού κινήματος, ο οποίος παραδοσιακά αντιστέκεται κι αντιπαλεύει την καταδυνάστευση των ζωών μας σε οποιαδήποτε μορφή κι από οποιονδήποτε αυτή γίνεται. Στο χώρο φιλοξενούνται τόσο πολιτικές όσο και πολιτιστικές ομάδες και εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, γίνονται προβολές, καφενεία, πολιτικές συζητήσεις από εργαζόμενους, ανέργους και φοιτητές, καθιστώντας αυτό το χώρο ένα εργαστήρι ζύμωσης ριζοσπαστικών αντιλήψεων. Είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας που στηρίζεται στην διάθεση συνδιαμόρφωσης, ισότιμα και αμεσοδημοκρατικά, αλλά και στον σεβασμό των ιδιαίτερων αντιλήψεων, απόψεων ή της πολιτικής τοποθέτησης του κάθε ατόμου.

Ο χώρος είναι καθημερινά ανοιχτός και η δράση μας και η λειτουργία μας είναι γνωστές στην πόλη των Ιωαννίνων. Τόσο μέσα από την έντυπη προπαγάνδιση του μηνιαίου προγράμματός μας, όσο και από τις εκδηλώσεις και τις δράσεις μας. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι επιλέγουν να έρθουν να μας «βρούν» τα ξημερώματα ελπίζοντας ότι δε θα έχουν κανένα «κακό» συναπάντημα. . Ο φόβος και η κοινωνική τους απομόνωση δεν τους επιτρέπουν κάτι διαφορετικό. Εμείς από τη μεριά μας, τους διαμηνύουμε ότι στην γειτονιά μας δεν χωράνε φασίστες και φασιστικές αντιλήψεις και είναι καθήκον όλων μας να συνεχίσουμε να τους κρατάμε μακριά από το δημόσιο χώρο και λόγο.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠ’ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Ιωαννίνων
πλατεία Νεομάρτυρα Ιωάννη 5, απέναντι από το δημοτικό ωδείο
akoixi.espivblogs.net

το κείμενο σε μορφή pdf: akoixi 

Κατηγορία: Εκδηλώσεις