ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ

Όσο επιτίθενται…

… στις ζωές μας, όσο μας στέλνουν στην ανεργία και την εξαθλίωση, όσο δε μας επιτρέπουν να ζήσουμε με αξιοπρέπεια,όσο ο εκφασισμός εντείνεται, όσο οι παρακρατικοί επιτίθενται σε μετανάστες ήταν λογικό να έρθουν και σ’ εμάς. Τους περιμέναμε να επιτεθούν στα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης και αντίστασης ενάντια στο κοινωνικό κανιβαλισμό την ανοχή και τη σιωπή. Εκκένωση της Villa Amalias στις 20/12/2012, επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της Ξάνθης (Xanadu) από φασίστες στις 22/12/2012, εισβολή στο στέκι στην ΑΣΣΟΕ και στο ράδιο 98FM στις 28/12/2012 (καταπατώντας το άσυλο), ταυτόχρονη εκκένωση της επανακατειλλημένης Villa Amalias και της κατάληψης Σκαραμαγκά στις 9/1/2013, εκκένωση της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37 στις 15/1/2013. Όλη αυτή η τακτική του κράτους έχει ως στόχο να εξαλείψει κάθε φωνή ελευθερίας και αντίσταση. Οι συλλογικοί αυτοί χώροι, που τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε προβάλουν ως κέντρα ανομίας, αποτελούν ζωντανά εγχειρήματα που λειτουργούν με όρους αντιιεραρχίας, αλληλεγγύης και ισοτιμίας. Χώρους που στήνουν αντιδομές, αρχεία, αντιμαθήματα,συλλογικές κουζίνες,προβολές ταινιών, βιβλιοθήκες, βιβλιοπαρουσιάσεις και που πλαισιώνονται από κοινότητες που αντιμάχονται το φασισμό,το σεξισμό,το ρατσισμό,τον ατομικισμό και τις λογικές, και τις σχέσεις εκμετάλλευσης. Και για να μη ξεχνάμε: Οι «χώροι ανομίας που τρώνε τα δημόσια κτήρια» είναι εστίες αντίστασης,που λειτουργούν χωρίς τη λογική του κέρδους, σε ανεκμετάλλευτους δημόσιους χώρους που αξιοποιούνται από εμάς τους ίδιους.

Οι κατασταλτικές ενέργειες…

… του κρατικού μηχανισμού στις εστίες αυτές δεν είναι καθόλου τυχαίες,αφού βρίσκονται σε περιοχές με ανεβασμένα ποσοστά της χρυσής αυγής,με φασίστες να επιτίθενται συνεχώς σε μετανάστες. Ο αντιρατσιστικός λόγος και δράση τους στέκεται εμπόδιο στις ακροδεξιές πρακτικές και λογικές και τις κρατικές επιλογές που πλέον φανερά συμπορεύονται με το φασισμό.

Οι επιθέσεις σε καταλήψεις και στέκια …

… δεν αφορά μόνο εμάς αλλά όλο το κόσμο που αντιστέκεται. Δεν θα επιτρέψουμε τη συνέχιση της προπαγάνδας περί θεωριών των άκρων για να φιμώνονται τα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στερήσει το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς αφεντικά, σύνορα, ιδιοκτησία, εμπορεύματα, εισαγγελείς και μπάτσους. Η αλληλεγγύη είναι και θα είναι το όπλο μας.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

10 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΛΗΞΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Διαχειριστική Συνέλευση Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού χώρου Ιωαννίνων

(πλατεία νεομάρτυρος Ιωάννη 5, απέναντι από το δημοτικό ωδείο)

Κατηγορία: Εκδηλώσεις